Administratori Administrator
Numri i postimeve : 1038 Pikët : 27330 Reputacioni : 49 Join date : 17/02/2011 Age : 34 Location : Prizren Drejtimi : Administrim Biznesi
| Titulli: Vrit euron, fiton një çmim 21st October 2011, 20:46 | |
| Vrit euron, fiton një çmim
Londër, 20 tetor - Një menaxher britanik do jap 250 mijë sterlina personit që do sjell planin më të mirë për largimin nga euro të një apo më tepër shtetesh.
Janë një shumë e konsiderueshme parash – çmimi i dytë më i madh për ekonominë pas Çmimit Nobel. Pastaj, të gjesh një mënyrë që një shtet të largohet nga euro pa dëmtuar ekonomin botërore është po aq e vështir sa të fitosh Çmimin Nobel.
Gjatë jetës së shkurtër të euros, askush nuk ka menduar se si një shtet mund të largohet prej tij. Edhe sot, liderët europian e shmangin si mundësi për të sistemuar ekonomin.
Por, po sikur?
Po sikur Greqia, të themi, të dëshiroj ti kthehet monedhës së vjetër, për të ulur vlerën e saj dhe të bëjë eksportet më kompetitive?
Në mungesë të një plani të parashikuar, gjendja mund të bëhet kritike.
Nëse dëshironi të garoni, do të duhet të shpjegoni çfarë do të ndodh me sektorin privat dhe kursimet, me borxhin sovran dhe stabilitetin e sistemit bankar.
Çmimi financohet nga Lord Wolfson (emri i plot: Lord Woflson i Aspely Guise), administratori i markës së veshjeve britanike Next.
| |
|