| Ndoc Gjetja | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Gashi Super Master
Numri i postimeve : 868 Pikët : 25354 Reputacioni : 18 Join date : 26/09/2011 Age : 33 Location : Prizren Drejtimi : Software Design
| Titulli: Ndoc Gjetja 19th October 2011, 22:50 | |
| Ndoc Gjetja Ndoc Gjetja u lind më 9 mars 1944 në fshatin Bërdicë të Shkodrës. Kur ishte shtatë vjec, prindërit e tij u vendosën me banim në Lezhë, ku jeton edhe sot. Në vitin 1970, filloi të botojë poezitë e para. Merret vetëm me poezi. Eshtë autor i disa vëllimeve poetike. Një studiues i njohur e ka cilësuar Ndocin poet që di me cdo varg t'i bjerë bukur tastierës së humanizmit. Agim Vinca e ka vleresuar si me poshte: "Ndoc Gjetja eshte nje poet me profil te vecante poetik, qe ne pune te mjeshterise poetike ka mesuar nga pervoja e poezise se poeteve te njohur perparimtare boterore dhe shqiptare qe nga Brehti deri te Agolli, por qe kete pervoje e perveteson plotesisht ne laboratorin e vet krijues'' | |
|
| |
Gashi Super Master
Numri i postimeve : 868 Pikët : 25354 Reputacioni : 18 Join date : 26/09/2011 Age : 33 Location : Prizren Drejtimi : Software Design
| Titulli: Re: Ndoc Gjetja 19th October 2011, 22:50 | |
| Enderr
Mjaft ndejtem shtrire ketu ne bar! Mjaft u puthem e dhame perkedhelje! Eja te hipim mbi ate re te bardhe edhe te ikim nga kjo bote-lanete.
Do zbresim ne planetin me te afert nuk prish pune pse je shtatzene atje do lindim dy binjake nje djale-yll e nje vajze-hene
Le te jete planeti pa nje frymor! Te kete vec ujera, pyje, lendina Me puthjet tona do krijojme nje popull te madh sa Kina. | |
|
| |
Gashi Super Master
| Titulli: Re: Ndoc Gjetja 19th October 2011, 22:51 | |
| DASHURISE
O Perendeshe e gjithe pushtetshme e universit mashkull femer Bej c'te duash me veten time jam instrumenti yt i vjeter.
Ne jete me solle kaq shume dhimbje dhe shqetesime pambarim po s'jam ankuar kunder teje as me goje e as me shkrim.
Te jam nenshtruar e te nenshtrihem gjersa ne bote te jem i gjalle neden pushtetin tend te perbotshem me plqen te jem nje skllav
Ma ktheve gjuhen ne percartje me bere plak me shpirt femije here me hodhe cefinin kraheve here me ngrite gjer ne yje.
Me hidh ne zjarr, ne det, ne ferr! Me hidh ne balte, me hidh ne hon! Vec te lutem mos me ler ne ate vend ku ti mungon. | |
|
| |
Gashi Super Master
| Titulli: Re: Ndoc Gjetja 19th October 2011, 22:52 | |
| LOJE DASHURIE
Ti je mbreteresha dhe une jam mbreti E ngjitem fronin me ane te puthjes. S'pushtuam askend vec njeri tjetrit Asnjeri s'e ndjeu shijen e mundjes
Ne s'kemi nevoje per kushtetute ne marredheniet tona sondon kaosi nen cipen e hille te mirsjelljes se bute tani ben ligjin vetem Erosi.
Nuk di deri kur do mbahet ne kembe mbreteria jone ne crregullim te plote por casti i renies s'do jete i rende do biesh mbi mua qe jam shtrire poshte. | |
|
| |
Gashi Super Master
| Curriculum
Eshte qytetar i Repulikes se Dreqistanit i cili pati t'i munde me rradhe te gjitha ngasjet qe i vijne ne jete njeriut nga tulet e grave dhe parate e pista.
Ai qe ne rinine e hershme pati enderr te behet nje apostull por mbeti nje prift i thjeshte province se ferra ia mori nje dite uraten.
Sot i mbeshtjellur me muzgun e pleqerise mban ne dore penen qe e puth si kryqin sa here con moshe er ju dhe veten ne Kishen Apostolike te Poezise. | |
|
| |
Gashi Super Master
| Lutje
O Zot qe fatet tona ne dore i mbane Na ruaj nga shendeti trashaman na ruaj nga orekset e Sanco Pances na ruaj nga hija e rende e fames na ruaj nga faqeputhjet helmuese te Judes. na ruaj nga orteku rrenimtare i turmes na ruaj nga preardhja prej shimpanzese na ruaj nga thyerja e timonit te krese. na ruaj nga putra pushtetore e Njeshit na ruaj nga engjejt,na ruaj nga dreqerit. na ruaj perdite nga ftohja e miqesive na ruaj o Zot secilin prej te gjitheve une ruhem vete o Zot nga i ligu por ti me ruaj nga shoku dhe miku. | |
|
| |
Gashi Super Master
| Herakliti
Ne moshen 70 vjec, filozofi Heraklit pati kerkuar ti nxjerrin syte
-Pse Heraklit? -e pyeten krirurgu dhe shoket -Me pengojne, -tha, -per te pare boten.
Dhe vrimat e vesheve i mbylli me dylle te degjoje zerat e vetvetes me mire.
Dhe rrinte i ngrire me ore te tera duke ndjellur ne koke mendime te thella
Tmerrohej nga prekja e sendeve me duar cdo send e quante "nje djalle i shemtuar"
Per te ruajtur te paster dashurine, i gjori tere jeten nje femer per grua s'e mori.
S'kishte shtepi dhe u thoshte te gjitheve -Kam lindur dhe banoj ne koken time.
| |
|
| |
Gashi Super Master
| Titulli: Re: Ndoc Gjetja 19th October 2011, 22:53 | |
| SIKUR
C'mrekulli do te kishte qene sikur te jepnin qe sot doreheqjen presidenti dhe cdo lloji ministri! Dhe ta merrte pushtetin Shpirti | |
|
| |
Gashi Super Master
| Titulli: Re: Ndoc Gjetja 19th October 2011, 22:53 | |
| NJESHIT
Ne rendin e pafund te numrave te plote matematikisht, ti je me i vogli por, ti papritur u bere i madh ne saje te zerove qe te shkojne pas. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Ndoc Gjetja | |
| |
|
| |
| Ndoc Gjetja | |
|