| Batutat e Nastradinit | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Administratori Administrator
Numri i postimeve : 1038 Pikët : 27330 Reputacioni : 49 Join date : 17/02/2011 Age : 34 Location : Prizren Drejtimi : Administrim Biznesi
| Titulli: Batutat e Nastradinit 1st October 2011, 19:32 | |
| Nastradini po kalonte ne nje fshat hypur ne nje gomar. Diku, se si u tremb gomari dhe e rrezoi Nastradinin ne toke. Te gjithe qe ishin aty rrotull filluan te qeshnin.
- E pse qeshni? - u tha Nastradini. - Une do te zbrisja qe do te zbrisja nga gomari; ai me zbriti vete. | |
|
| |
Numri i postimeve : 1038 Pikët : 27330 Reputacioni : 49 Join date : 17/02/2011 Age : 34 Location : Prizren Drejtimi : Administrim Biznesi
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 1st October 2011, 19:33 | |
| Nje dite e pyesin Nastradinin:
--Sa vjec je?
--Jam 45 vjec pergjigjet
--45 vjec??? Po kaq na ke thene edhe kur te pyetem para dhjete vjetesh
--Epo une jam burre e nuk i ndrroj fjalet qe them ia kthen Nastradini | |
|
| |
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 1st October 2011, 19:34 | |
| Ne nje kuvend ku merrte pjese dhe Nastradini ia kishin nis e po diskutonin per rinin e pleqnin.Te gjithe thonin qe njeriu kur eshte i ri eshte i forte,ndersa kur plaket e humb kete fuqi.Vetem Nastradini nuk pranonte, jo thoshte: --"Nuk eshte ashtu,njeriu aq i forte sa eshte ne te ri eshte dhe ne pleqni"Te tjeret e kundershtonin ai s'pranonte qe e kishte gabim. --"Mos kembngulni kot, e kam nga eksperienca" thoshte --"C'eshte kjo eksperience?" e pyesin te habit.Nastradini pergjigjet: --"Ne bahcen e shpise time qendron nje gur i madh prej shume kohesh.Jam mundu me e leviz prej aty kur isha i ri nuk munda ta largoj po ashtu dhe tani e njejta gje.Dmth qe fuqia e njeriut nuk ndryshon edhe pse vjeterohet ne moshe" | |
|
| |
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 23rd October 2011, 07:21 | |
| Nje njeri pyeti Nastradinin: “A fluturon devja?” Nastradini ja kthen “Po vetem se duhet me gjet ni budalla qe e beson”. | |
|
| |
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 23rd October 2011, 07:22 | |
| Nastradinit i ishte mërzitur jeta edhe vendosi të varë vetën në një pemë, në buzë të liqenit. Ai varet por dega thyhet dhe bije në uje. Kur del nga ujië thotë me veten e tijë, “për një të varme desh u mbyta”. | |
|
| |
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 23rd October 2011, 07:22 | |
| Nastradini po punonte tokën, ndërkohë që i vjen një bashkëfshatar me urgjencë dhe i thotë : - Vrap efendi , se po të digjet shtëpia . - Punë e madhe, ia kthen Nastradini, çelsat i kam me vete | |
|
| |
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 23rd October 2011, 07:23 | |
| Shkoj një dite Nastradini me gomarin në qytet, dhe duke ecur nëpër qytet humb gomarin, kërko e kërko erdhi nata dhe nuk e gjeti, pastaj shkoi të flinte në hotel , kur vajti ne hotel nuk po gjente rehati dhe u fut nën krevat, pas pak vjen një qift te rinjësh dhe futet ne dhomë. I thotë djaloshi gocës,”në sytë e tu unë shikoi gjith botën. Nastradini me te dëgjuar këtë fjale del nga poshtë krevatit dhe i thotë,“te lutem po gomarin tim a e shikon kund “? | |
|
| |
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 23rd October 2011, 07:23 | |
| Vajti Nastradini në treg për të blere vezë.
- Më falni sa është kokrra – 10 lek
- po këto te thyerat – 6 lek
A po mi then nja 30 kokrra? | |
|
| |
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit 23rd October 2011, 07:27 | |
| Nje dite vere mamaja po pastronte shtepine. duke pastruar ajo hedh nga dritaria objekte te vjetra. mer bufen dhe hedh nga dritaria. vjen nastradini me vrap dhe thote: mami mami cfare ndodhi. mami u pergjigj: asgje shpirt, hodha bufen e vjeter. pas 10 minutash mamaja hedh nga dritaria televizorin. vjen nastradini prap me vrap dhe thote: mami cfare ndodhi? asgje zemer hodha televizorin se ishte vjetruar........... pas disa minutash mamaja degjo nje zhurme nga dhoma e nastradinit. Shkon me vrap dhe e pyet nastradin cfare ndodhi?
asgje mami asgje hodha gjyshen se ishte vjeteruar... | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Batutat e Nastradinit | |
| |
|
| |
| Batutat e Nastradinit | |
|