Universiteti i Prizrenit UKSHIN HOTI
Përshëndetje vizitor i nderuar,

Forumi uni-prizren është forum i kushtuar studentëve të Universitetit të Prizrenit. Ju nuk jeni i regjistruar ose nuk jeni identifikuar në forum. Ju lutem identifikoheni ose regjistroheni duke klikuar si më poshtë.

Me respekt, stafi i forumit të Universitetit të Prizrenit
Universiteti i Prizrenit UKSHIN HOTI

Viti Akademik 2018-2019
 
ForumForum  PortaliPortali  CalendarCalendar  Events  PublicationsPublications  GalleryGallery  PytësoriPytësori  KërkoKërko  Lista AnëtarëveLista Anëtarëve  Grupet e AnëtarëveGrupet e Anëtarëve  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Share | 
 

 Studying in Japan

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Adminstratori
Administrator
Administrator
avatar

Numri i postimeve : 1038
Pikët : 16513
Reputacioni : 49
Join date : 17/02/2011
Age : 28
Location : Prizren
Drejtimi : Administrim Biznesi

MesazhTitulli: Studying in Japan   24th April 2011, 17:18

STUDYING IN JAPAN
STUDYING IN JAPANJAPANESE GOVERNMENT SCHOLARSHIP PROGRAMMEThe Monbukagakusho (Ministry of Education, Culture, Science, and Technology, Government of Japan: MEXT) is offering scholarships to students of graduate level to study at a Japanese university:TERM:

Research students: 2 years from April 2012 to March 2014

or 1 and 1/2 years from October 2012 to March 2014

Degree students: until the master or doctoral course will be completed. Departure for Japan April or October 2012* the first 6 months will be devoted to studying the Japanese language.

FIELDS OF STUDY:

Humanities and Social Sciences: Literature, History, Aesthetics, Law, Politics, Economics, Commerce, Pedagogy, Psychology, Sociology, Music, Fine Arts etc.

Natural Sciences: Pure science, Engineering, Agriculture, Fisheries, Pharmacology, Medicine, Dentistry, Home Economics, etc.QUALIFICATIONS:

(1) Nationality: Kosovo

(2) Age: Under 35 as of 1st April 2012 (i.e. those born on or after 2nd April 1977)

(3) Academic background: University or college graduate (those who will definitely graduate from a university or college by March or September 2012 may apply).

(4) Study Area: A field the applicant has studied (or is now studying) or a related one.

Please note that scholars are not allowed to study a subject in Japan which is NOT related to the subject they graduated in at their home university.

(5) Japanese Language: Applicants must be eager to study the Japanese language.SCHOLARSHIP BENEFITS:

(1) Monthly allowance: approximately 150.000 Japanese Yen

(amounts might be subject to change)

(2) Flight ticket (Kosovo – Japan - Kosovo)

(3) School fees

(4) Student accommodation will be arranged by JASSO (Japan Student
Organization)

APPLICATION DEADLINE: May 13, 2011For further details and application forms contact:

Mr. Bujar Gallopeni, Kosova Center for International Cooperation in Higher Education, Science and Technology, Ministry of Education, Science and Technology

(Tel:++ 381 (0)38 211 004, e-mail: bujar.gallopeni@ks-gov.net, www.masht-gov.net)


__________________________________________________________________________________________

STUDIMI NË JAPONIPROGRAMI I BURSAVE I QEVERISË JAPONEZEMonbukagakusho (Ministria e Arsimit, Kultures, Shkencës dhe Teknologjisë, Qeveria e Japonisë: MEXT) ofron bursa për studentët e nivelit të diplomuar për studime në Universitetet e Japonisë:KUSHTI:Studentët hulumtues: 2 vite nga Prilli 2012 deri në Mars 2014

ose 1 dhe 1/2 vite nga Tetor 2012 deri në Mars 2014

Studentët e diplomuar: deri sa studimet për master ose doktoraturë do të përfundojnë. Nisja për Japoni: Prill ose Tetor 2012.* 6 muajt e parë do të jenë të përkushtuar për të studiuar gjuhën japoneze.

FUSHAT E STUDIMIT:

Shkencat Humane dhe Sociale: Letërsi, Histori, Estetikë, Drejtësi, Politikë, Ekonomi, Tregti, Pedagogji, Psikologji, Sociologji, Muzikë, Arte të bukura etc.

Shkencave Natyrore: Shkencë e pastër, Inxhinjeri, Bujqësi, Peshkim, Farmakologji, Mjekësi, Stomatolgji, Ekonomi familjare, etj.KUALIFIKIMET:

(1) Nacionaliteti: Kosovë

(2) Mosha: nën 35 që nga 1 Prilli 2012 (p.sh. ata të lindur më ose pas 2 Prillit 1977)

(3) Kualifikimi akademik: Universiteti ose kolegji universitar (ata të cilët patjetër do të diplomojnë nga një universitet apo kolegj deri në Mars ose Shtator 2012 mund të aplikojnë).

(4) Fusha e studimit: Një fushë që aplikanti ka studiuar (ose është tash duke studiuar) ose të ngjashme.

Ju lutem vini re se aplikuesit nuk janë të lejuar për të studiuar një lëndë në Japoni e cila NUK është e lidhur me lëndën të cilën kanë studiuar në në Universitetin e tyre në shtëpi.

(5) Gjuha Japoneze: Aplikantët duhet të jenë të gatshëm për të studiuar gjuhën japonezeBURSA MBULON KËTO SHPENZIME:

(1) Kompenzimi mujor: përafërsisht 150.000 Yen Japonez

(shumat mund të jenë subjekt i ndryshimit)

(2) Bileta e Fluturimit (Kosovë – Japan - Kosovë)

(3) Tarifat e shkollës

(4) Akomodimi i studentëve do të aranzhohet nga OSJ (Organizata e Studentëve Japonezë

AFATI I FUNDIT PËR APLIKIM: 13 Maj, 2011Për detaje të mëtejshme dhe formularët e aplikimit kontaktoni:

Z. Bujar Gallopeni në Qendrën e Kosovës për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Arsimin e Lartë, Shkencë dhe Teknologji, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Pristinë (Tel: +381 (0) 38 211 004, E-mail: bujar.gallopeni@ks-gov.net)

________________________________________________

NOTES FOR APPLICANTS


CHECK:


Before submitting your preliminary application please ensure that you have included the following:

1 One application form filled out in English.

2. A typewritten description of your proposed studies in approximately 600 words in English.

3. A curriculum vitae in English

4. A copy of your university degree certificate (and English translation).

5. A list of all your university exam grades (and English translation) including your grade average.

6. (for those majoring in fine arts or music) A photograph showing your own work of art or a recorded tape of a musical performance.

7. A letter of reference from a professor in English (your academic supervisor)

8. A certificate of employment issued by your employer in English (if applicable).

9. A photocopy of the first 2 pages of your passport.

TIMETABLE:(1) Initial applications to be submitted to the Ministry of Education, Science and Technology by May 13, 2011 at the latest. Applications arriving after this date will not be considered.

(2) End of May 2011: Selected candidates will receive a letter of invitation to an interview (June 2011) at the Ministry of Education, Science and Technology preceded by a language test (Japanese or, if the applicant has no prior knowledge of Japanese, English). At the interview, first-choice and alternative candidates will be selected for recommendation to the Monbukagakusho. These candidates will receive the official Monbukagakusho application forms.

(3) December 2011: successful applicants will be notified of their acceptance by Monbukagakusho as scholarship candidates.

(4) One or two months before departure, i.e. March 2012 or September 2012: candidates will be given notification of their final acceptance, once their chosen Japanese university has confirmed with Monbukagakusho that a suitable placement is available.

ESTABLISHING CONTACT WITH A JAPANESE UNIVERSITY:(1) Applicants have to first find a suitable Japanese university for carrying out their study project by the time of the interview in June. It is not necessary to have found a Japanese supervisor until the interview.

(2) A list of universities can be obtained at http://read.jst.go.jp/index_e.html

(3) If applicant cannot propose a suitable university by the time of the interview in June he/she will not be considered as a candidate.

(4) Final placement will be decided by Monbukagakusho. No objection by the grantee shall be made regarding the university placement.

DETAILED INFORMATIONDetailed information on the Monbukagakusho scholarship for 2012 you can find on our homepagehttp://www.at.emb-japan.go.jpPlease check “Japanese Government (Monbukagakusho:MEXT) Scholarship for 2012 (Research Students)” . At the same time please be informed that “No. 7 Application Procedure” is not relevant for the preliminary application (first screening).

SUBMISSION OF APPLICATIONS:

Students should send completed applications to: Mr. Bujar Gallopeni, Kosova Center for International Cooperation in Higher Education, Science and Technology, Ministry of Education, Science and Technology (Tel: ++381(0)38 211 004,

e-mail: bujar.gallopeni@ks-gov.net; www.masht-gov.net)If you have any questions about your application please contact Mrs. Martha Eipeldauer, Japan Information and Cultural Center in Vienna, Schottenring 8, A-1010 Vienna, Austria, Tel.: ++43-1-533 8586, Fax: ++43-1-533 8593; E-mail: martha.eipeldauer@wi.mofa.go.jp

_____________________________________________________
Application for a Japanese Government (Monbukagakusho/MEXT) ScholarshipScholarship for Kosovo: for 2 years commencing April 2012 or 1 & 1/2 years from October 2012.

(Term of scholarship may be extended if grantees attend degree courses).Please fill out in English, using a typewriter or writing in block capitals.Personal details:Name:.................................................................................................................................................................……

Sex:................. Date of Birth: .................. Age:................................................................……………………..

Nationality:..................................................................................................................................................………….

Marital Status: .....................................................................No. of children: ...............................................………

Address:..................................................................................................................................................……………

Telephone:..................................................................................................................................................…………

Fax/Email:..................................................................................................................................................………….

Present employment:.............................................................................................................................……………..

Employer's address:.....................................................................................................................................………...Undergraduate university record:University attended:.....................................................................................................................................…………

Faculty:…………………......................................................................................................................................……

Subject studied:…………………….........................................................................................................................…

Degree gained:…………............…........................................................................................................................….

Duration of study (dates):………...….....................................................................................................................….

Date of graduation:……….....................................................................................................................................….Postgraduate university record:University attended:…….....................................................................................................................................….

Faculty: …………………......................................................................................................................................….

Subject studied:………….……….............................................................................................................................

Degree gained:………….....................................................................................................................................….

Duration of study (dates):………........................................................................................................................…..

Japanese Study:Have you ever studied Japanese?........................................................................................................................

If so, please give details: ...........................................................................................................................Your proposed study in Japan:Title of your proposed study: ............................................................................................................................

Which university is suitable for your study? . .......................................................................................................

Reasons for your choice of university: …………………………………….............................................................

...............................................................

_________________________________________________________________________________________________
INFORMATA PËR APLIKUESIT


PËRMBAJTJA:


Para paraqitjes së kërkesës tuaj paraprake për aplikim ju lutem siguroni që ju të keni të përfshira si në vijim:

1. Një formular aplikimi të plotësuar në anglisht.

2. Një përshkrim të shtypur i studimeve tuaja të propozuara në përafërsisht 600 fjalë në Anglisht.

3. Një C.V. në Anglisht

4. Një kopje e juaj e certifikatës të shkallës universitare (dhe përkthimi Anglisht)

5. Një listë (certifikatë të notave) e të gjitha notave të provimit të universitetit (dhe përkthimi Anglisht) përfshirë mesataren e notës.

6. (për ata që magjistrojnë në arte e bukura dhe muzikë). Një fotografi që tregon punën tuaj të artit ose një kasetë (CD/DVD) të regjistruar të përfomances muzikore.

7. Një letër referimi në gjuhën angleze nga një profesor i juaji (mbikëqyrësi juaj akademik)

8. Certifikatë e punësimit në anglisht të lëshuar nga punëdhënësi juaj (nëse e aplikueshme).

9. Një fotokopje e 2 faqeve të para të pasaportit.

ORARI:(1) Aplikaciont fillestare të paraqiten në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë deri më 13 Maj, 2011 më së voni. Aplikacionet që arrijnë pas kësaj date nuk do të mirren në konsideratë.

(2)
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Shiko profilin e anëtarit http://uni-prizren.albanianforum.net
 
Studying in Japan
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Universiteti i Prizrenit UKSHIN HOTI :: Lajmet te Portali :: LAJMET E UPPz-së-
Kërce tek: